UMF Cluj amenajează un Centru de cercetare privind dezvoltarea medicamentului

Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca va investi 30 de milioane de lei în transformarea uneia dintre clădirile instituției într-un Centru de cercetare privind dezvoltarea medicamentului.

În clădirea „Farmacia B” a UMF vor fi amenajate 13 laboratoare de cercetare, 5 laboratoare didactice, respectiv mai multe săli pentru lucrări practice și birouri pentru personalul instituției. Centrul se adresează profesioniștilor din domeniul farmaceutic, inclusiv companiilor, care pot colabora cu Facultatea de Farmacie în cadrul unor proiecte care vizează dezvoltarea, fabricarea, calitatea, eficiența și siguranța produselor medicamentoase. Centrul va avea și o componentă educațională ce constă în pregătirea studenților și a rezidenților și va oferi un cadru pentru activități de cercetare.

Lucrările la imobilul situat la intersecția străzilor Victor Babeș și Ion Creangă, construit în anul 1913, se vor desfășura pe o perioadă de doi ani. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional al Uniunii Europene și din fonduri proprii ale universității clujene.

(Foto: UMF Cluj)

Ne poți asculta și aici: