UMF Cluj, singura universitate de profil din țară listată printre primele 1.000 universități din lume într-un prestigios clasament internațional

Trei universități din Cluj-Napoca au fost listate în clasamentul Times Higher Education World University Rankings 2021. UMF Cluj, care apare pentru prima dat în acest clasament, are cea mai bună poziție.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” se situează pe locul al doilea în topul universităților din România și este singura universitate de medicină și farmacie din țară listată printre cele mai bune 1.000 de universități din lume.

În clasamentul World University Rankings 2021, realizat de Times Higher Education sunt incluse 13 universități din România, dintre care trei sunt din Cluj-Napoca. Pe lângă UMF, este vorba și de Universitatea Babeș-Bolyai, respectiv Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

Dintre cele 13 universități românești listate în top, două se află printre primele 1.000 de instituții de învățământ superior din lume: Academia de Studii Economice București și Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, care este clasată pe locul 801+ la nivel mondial.

Celelalte 11 universități se situează pe poziții 1001+.

„UMF Cluj este listată pentru prima dată în acest clasament și ne bucurăm că am intrat direct pe poziția a doua în topul universităților din România. Aceste performanțe înscriu universitatea noastră în elita universităților europene, dar și de la nivel mondial. Pe lângă prestigiul câștigat, o astfel de recunoaștere internațională ne motivează și ne responsabilizează să menținem și chiar să ne depășim standardele, a declarat prof. univ. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul universității.

World University Rankings este un prestigios clasament internațional din domeniul academic, care reunește peste 1.500 de universități din 93 de țări.

Topul se bazează pe 13 indicatori de performanță, care măsoară performanța unei instituții în patru domenii: predare, cercetare, transfer de cunoștințe și perspective internaționale.
Universitățile au fost evaluate în funcție de calitatea procesului educațional și a mediului de învățare, calitatea cercetării, venituri și reputație, gradul de internaționalizare și transferul de cunoștințe spre mediul socio-economic.

Ne poți asculta și aici: