Un an școlar diferit. Cum arată recreațiile pe timp de pandemie

Având în vedere regulile impuse de situația epidemiologică, elevii trebuie să se obișnuiască nu doar să poarte mască, ci și cu ideea că o parte dintre recreații trebuie să le petreacă în clase.

Reorganizarea și decalarea acestora, astfel încât doar un număr limitat de copii să se afle simultan în curte, se numără printre principalele lucruri care îi nemulțumesc pe elevi.

În pauzele scurte, de câte 5 minute, elevii trebuie să rămână în clasă, cu mască, iar pentru recreațiile mai lungi, afară au fost pregătite locuri speciale unde trebuie să stea.

Ce spun câțiva elevi despre pauzele dintre ore, aflați mai jos.

 

Elevii au în continuare timp pentru relaxare între ore, chiar dacă sunt supravegheați mai atent de cadrele didactice.

„În pauze merg către baie, după care ies împreună cu profesorul în curte, își scot sandvișul, mănâncă, fiecare are un loc alocat. Pauzele sunt decalate, nu mai stau la povești între clase, dai ei, din aceeași clasă, cinci, 10 minute stau de povești. Ceea ce am observat eu acum, ei încearcă să respecte regulile. Unii dintre ei sunt mai speriați, alții sunt mai dezinvolți și nici măcar nu-i interesează. Dar noi suntem printe ei și le mai atragem atenția”, a declarat pentru EBS Radio Marinela Zamfir, directoarea Liceului „Nicolae Bălcescu”.

În Cluj, în aproape 320 de unități de învățământ din cele peste 420 din județ, elevii și preșcolarii s-au întors în sălile de clasă.

În altele aproape 100, cele mai multe în orașe, merg zi de zi la școală doar elevii claselor primare și cei din anii terminali, iar ceilalți alternează orele la școală cu cele online.

Iar în alte aproape 10 unități, unde din cauza ratei de îmbolnăvire a trebuit aplicat scenariul roșu, cursurile se fac exclusiv online.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: