Un nou parc prinde contur la Cluj. Acesta va fi amenajat în zona Observator și se va întinde pe o suprafață de 1,2 hectare

Locuitorii din cartierul Zorilor se vor putea bucura de un parc nou. Forma finală a proiectului pentru viitorul Parc Observator a fost aprobată de Comisia de Urbanism a Primăriei.

Acesta va avea o suprafață de peste 1,2 hectare, va fi amenajat în apropierea sensului giratoriu de lângă Spitalul de Recuperare și le va oferi clujenilor diverse posibilități de relaxare și de petrecere a timpului liber.

Proiectul prevede, printre altele, amenajarea unui loc de joacă cu dotări moderne, o zonă de recreere pentru seniori și spațiu de fitness în aer liber. De asemenea, în viitorul Parc Observator vor fi instalate mese de șah și fântâni arteziene și vor exista facilități pentru cicliști.

De asemenea, aici vor fi plantați peste 180 de arbori și peste 240 de arbuști, pe lângă cei existenți deja.

Potrivit autorităților clujene, în acest moment se află în derulare, în diferite stadii de realizare, proiecte pentru parcuri sau zone de agrement care vizează o suprafață totală de peste 140 de hectare.

 

Sursa foto: Primăria Cluj

 

Ne poți asculta și aici: