Un nou spațiu de carantină, cu 142 de locuri, va fi pregătit și finanțat de Consiliul Județean Cluj

Consiliul Județean preia organizarea unui spațiu suplimentar de carantină format din două imobile cu o capacitate actuală de cazare de 142 de locuri.

Acestea vor fi repartizate de către Direcția de Sănătate Publică în funcție de regulile specifice de carantină. Măsura este una de prevenție și face parte din planul de organizare timpurie astfel încât județul Cluj să facă față nevoilor de cazare în regim de carantină. Măsura și sprijinul financiar vor fi menținute atâta timp cât situația medicală o va impune.

CJ așteaptă astăzi să primească de la Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al Județului Cluj cadrul legal necesar pentru a putea deconta cheltuielile necesare funcționării corespunzătoare a spațiului de carantină.

Este vorba de alocația de cazare în valoare de 230 de lei pe zi care include costurile cu servicii de curățenie, servicii de spălătorie, produse de igienă personală, lenjerie și prosoape. De asemenea despre indemnizația de cazare în cuantum de 70 de lei pe zi, care include trei mese pe zi, cheltuieli cu apa, cheltuieli cu îmbrăcăminte corespunzătoare, respectiv câte două perechi de pijamale și două perechi de papuci de unică folosință pentru o persoană.

 

Ne poți asculta și aici: