Un terapeut din Cluj vrea să îi ajute pe elevii care se pregătesc pentru examene, în timpul pandemiei

Cristina Varo, terapeut și coach, organizează sesiuni online de pregătire emoțională și mentală pentru examene.

Ea spune că perioada aceasta plină de incertitudine, în care toți suntem stresați, agitați și ne concentrăm tot mai greu. Acest lucru, spune Cristina Varo poate să-i afecteze foarte tare pe cei care au anul acesta un examen important în viața lor, ca bacalaureatul și testele naționale.

Acesta e motivul pentru care Cristina Varo a inițiat un proiect prin care vrea să-i ajute pe tineri să-și gestioneze stările interioare, emoțiile și stresul.

Astfel, Cristina Varo va organiza săptămânal sesiuni online de terapie în fiecare zi de luni și miercuri, la care pot participa gratuit toți cei care se pregătesc pentru examene.

„Am lucrat în ultimii 8 ani cu tineri care se pregăteau să dea examene, e vorba în special de bacalaureat. Luna mai e luna în care am multe solicitări în acest sens. Mulți dintre ei resimțeau o tensiune și o presiune atât de mari încât nu se mai simțeau în stare să-și repete materia, pe ultima sută de metri și erau, cu câteva săptămâni înainte de examen, epuizați din punct de vedere mental și emoțional. Am lucrat cu ei și am avut împreună rezultate excelente. Satisfacția mare de anul trecut a fost o tânără care și-a amânat examenul de bacalaureat timp de 4 ani. A fost un succes mare de care ne-am bucurat împreună, pentru că l-a luat cu brio. Acum, în contextul izolării și al incertitudinii cu care ne confruntăm cu toții, vreau să-i ajut pe cât mai mulți dintre ei să fie pregătiți din punct de vedere mental și emoțional”, spune Cristina Varo.

În calitate de coach, Cristina Varo vrea să-i ajute pe tineri, după ce a observat că tot mai mulți clienți cu care lucrează în această perioadă online resimt anxietate, stres și agitatație din cauza izolării și a situației actuale incerte.

Cristina Varo va lucra cu tinerii online pe pagina de Facebook, lunea și miercurea, de la 18:00. Aceștia îi pot adresa întrebări și vor învăța tehnici care pot să îi ajute să facă față examenelor.

 

Ne poți asculta și aici: