Un thriller românesc ca o avalanșă: „Tata mută munții”

Un thriller psihologic românesc se ia la trântă cu filmele de gen americane. Dar Tata mută munții nu vrea doar să aducă senzații tari, ci și să propună lecții de viață, dileme. Acesta este pariul scenaristului și regizorului Daniel Sandu, al cărui lungmetraj a fost prezentat la TIFF, iar acum poate fi văzut în cinematografe. O producție aparte, realizată în tehnologie 4K.

Inspirat dintr-o întâmplare reală, filmul prezintă lupta unui tată disperat să-și găsească fiul dispărut într-o drumeție în munți. Este o luptă cu limitele pe care le impune natura, pe care trebuie să le depășească. Dar este și o luptă cu niște limite pe care este foarte discutabil dacă tatăl ar trebui să le treacă.

Daniel Sandu spune că a depășit niște limite bine definite până acum în cinematografia românească a ultimilor douăzeci de ani și aduce în acest film elemente de thriller noi. Cum ar fi, de exemplu, o avalanșă. Cât de greu este să filmezi așa ceva, l-a întrebat Anca Brășfălean. O altă mare întrebare: se termină totul cu bine?

Ne poți asculta și aici: