Un vaccin antigripal trivalent este în teste la Institutul Cantacuzino, care a lansat și un nou produs de stimulare a imunității

Până la apariția vaccinului împotriva Covid-19 în țară, specialiștii români lucrează la realizarea unui vaccin antigripal trivalent sigur, care să poată fi autorizat.

Acesta se află în plin proces de cercetare, testare și dezvoltare la Institutul Cantacuzino din București, a anunțat directorul unității, Florin Oancea.

El a precizat că vaccinul antigripal trivalent ar putea fi obținut până la sfârșitul acestui an sau la început de 2021.

Până atunci, Institutul Cantacuzino a lansat un supliment alimentar cu proprietăți antioxidante și de stimulare a imunității, care poate determina creșterea rezistenței organismului la infecții.

Orostim-HV este un supliment alimentar care conține o combinație formată din 15 tulpini bacteriene și o pulbere de extract de orz verde. Are proprietăți antioxidante și de stimulare a imunității, determinând creșterea rezistenței organismului la infecții.

Produsul se administrează în perioadele cu risc de apariție a infecțiilor respiratorii persoanelor care lucrează în colectivități cu susceptibilitate crescută de îmbolnăvire, copiilor cu infecții respiratorii repetate și persoanelor de vârsta a treia în stări cu imunitate scăzută.

Pentru moment, produsul poate fi cumpărat doar de la punctul de vânzare al institutului bucureștean.

La Institut se fac cercetări și în privința unui posibil produs împotriva Covid-19.

 

Sursa foto: pixabay.com

 

Ne poți asculta și aici: