Una dintre principalele străzi din Cluj a intrat în reparații! Boc: „Orice modernizare presupune un anumit disconfort, dar are beneficii pe termen lung”

Strada Regele Ferdinand a intrat în reparații și se circulă pe o singură bandă.

Aceasta este închisă circulației auto, pe sensul nord-sud, respectiv dinspre strada Horea / Piața Mihai Viteazu și latura nordică / strada George Barițiu înspre Piața Unirii.

Pe sensul înspre gară, circulația se desfășoară doar pe prima bandă. De asemenea, mijloacele de transport în comun circulă pe rute ocolitoare.

Artera Regele Ferdinand va fi modernizată alături de străzile Émile Zola, Tipografiei și Sextil Pușcariu. Proiectul este în valoare de 3 milioane de euro, fără TVA, iar cea mai mare parte a sumei este asigurată din bani europeni.

Primarul Emil Boc a declarat că strada Regele Ferdinand nu va fi închisă total circulației pe perioada desfășurării lucrărilor.

„Se va lucra sub trafic, dar cu anumite restricționări pe anumite porțiuni, în funcție de lucrări. Începem o stradă, o terminăm și după aceea trecem la celelalte, ca principiu. Dar constructorul va lua decizia pentru că el are obligația să termine în termenul contractual lucrările. Noi vom crea o presiune constantă pe constructor să lucreze în permanență, pentru a diminua durata. Rugăm clujenii să înțeleagă faptul că orice modernizare presupune un anumit cost și disconfort, care este de scurtă durată, dar cu beneficii pe termen foarte lung”, a declarat primarul Emil Boc pentru EBS Radio.

Chiar dacă aglomerația le dă deja bătăi de cap participanților la trafic, oamenii se arată mulțumiți de proiectul de modernizare a zonei.

„Este un pic cam greu că avem de ocolit multe străduțe, dar asta e, ne conformăm. În ziua în care au zis s-au și apucat de lucru, să sperăm că și termină la timp”, a spus o femeie.

„Este mai aglomerat decât de obicei, dar trecem cu vederea dacă trebuie să se facă lucrările. Acceptăm și după aceea va fi frumos”, a spus o altă clujeancă.

Durata de execuție a lucrărilor este de 11 luni. Pe strada Ferdinand vor fi amenajate și spații pietonale, piste de biciclete, dar vor fi amplasate și stații de încărcare pentru vehicule electrice.

Ioana Pîrlea, Ovidiu Cornea

Ne poți asculta și aici: