Undă verde pentru studiul de prefezabilitate privind constucția liniei de metrou de la Cluj

Studiul de prefezabilitate pentru metroul de la Cluj îndeplinește condițiile de aprobare, a stabilit Consiliul interministerial de avizare a lucrărilor publice de interes naţional.

Autoritățile pregătesc acum un proiect de hotărâre care ar urma să fie adoptat de Guvern până la sfârșitul acestui an, a declarat, pentru EBS Radio, viceprimarul Dan Tarcea.

El a precizat că pentru un alt proiect important de transport al Clujului, trenul metropolitan, se lucrează în prezent la studiul de fezabilitate.

„Următorul pas este ca în ședința de Guvern să se aprobe studiul de prefezabilitate, urmând ca ulterior să facem toate demersurile necesare ca să obținem avizele pentru studiul de fezabilitate și pentru PUZ. Pentru componenta de metrou discutăm de o rută de 14,4 kilometri, cu 14 stații, iar pentru trenul metropolitan, o legătură care va veni de la Bonțida, Jucu, Apahida, Cluj-Napoca și va merge până în Baciu, astfel încât să crească gradul de mobilitate a celor care locuiesc în zona periurbană”, a declarat la EBS Radio viceprimarul Dan Tarcea.

Proiectul metroului de la Cluj, în valoare de aproximativ 5,7 miliarde de lei, va fi finanțat din fonduri europene nerambursabile, precum și cu bani de la bugetul de stat și de la cel local.

 

Sursa foto: pixabay.com

 

 

Ne poți asculta și aici: