Unitatea de Primiri Urgențe Copii din Cluj va fi dotată cu echipamente medicale și de protecție în valoare de 12,2 milioane de lei

Spitalul de Copii din Cluj se află printre unitățile sanitare din România care vor beneficia de fonduri europene pentru dotări necesare în timp de pandemie.

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a semnat primele 10 contracte pentru finanțarea din fonduri europene a cheltuielilor spitalelor Covid-19.

Una dintre unitățile sanitare care beneficiază de fonduri europene este Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoca. Acesta va primi 12,2 milioane de lei pentru dotarea cu aparatură și echipamente de protecție a Unității de Primiri Urgențe.

Contractele semnate, în valoare totală de 205,1 milioane lei, sunt finanțate în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, prin intermediul apelului „Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare Covid-19”, care are o valoare de 350 milioane euro.

„La începutul crizei sanitare provocate de noul coronavirus ne-am propus să identificăm rapid fondurile disponibile și să le redirecționăm pentru măsuri socio-economice și sanitare cât mai rapid. Am semnat primele 10 contracte pentru finanțarea spitalelor din prima linie în lupta împotriva coronavirusului și vom continua să evaluăm rapid și celelalte proiecte depuse pentru ca fondurile europene să finanțeze cât mai repede unitățile sanitare”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

Echipamente și aparatură medicală de înaltă tehnologie

Contractul de finanațare a fost semnat și de președintele Consiliului Judeșean Cluj și prevede achiziționarea a 258 de noi echipamente și aparatură medicală de înaltă tehnologie.

Aparatele ultramoderne care vor intra în dotarea Spitalului de Copii din Cluj vor facilita procesul de diagnosticare și tratare a copiilor.

„Investiția este mai mult decât necesară întrucât echipamentele vor asigura tratamentul, monitorizarea și îngrijirea pacienților pediatrici critici, dotările existente în prezent în cadrul UPU nefiind suficiente în contextul pandemiei Covid-19”, a spus Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

 

Ne poți asculta și aici: