Universitatea vârstei a treia la Babeș-Bolyai

Seniorii clujeni vor avea parte de cursuri în care sunt învățați cum să își gestioneze bugetul sau cum să aibă o alimentație echilibrată.

Proiectul dedicat seniorilor aparține Fundației UBB. Orele sunt organizate în module de cursuri, pe durata întregului an universitar.

„Vrem să închidem acel decalaj de la retragerea din activitate, să nu rămână acasă singuri să se plictisească, să nu meargă spre depresie. Vrem să le oferim aceste cursuri non-formale, să fie puși la punct cu noutățile, cu știința, cu tot ceea ce se descoperă. Cursurile au teme de interes precum educație financiară, sănătate, nutriție sau psihologie”, a declarat pentru EBS Radio Monica Coste, managerul proiectului.

Din estimările organizatorilor, 80 de persoane vor beneficia de acest program. Inițiativa este privită cu ochi buni de posibilii participanți.

 

Pentru a desfășura acest proiect, fundația Universității Babeș-Bolyai caută acum profesori, cercetători sau specialiști care să se transforme în voluntari pentru a susține cursurile pe înțelesul seniorilor.

 

Ioana Pîrlea

 

Sursa foto: pixabay.com

 

 

 

Ne poți asculta și aici: