Untold 2019 la final. Peste 370.000 de oameni au participat în cele patru zile de festival

Cea de-a 5-a ediție a Festivalului Untold a reunit la Cluj, în cele 4 zile ale sale, peste 370.000 de oameni, nu numai din țară, ci din toate colțurile lumii.

De altfel, Untold este considerat cel mai amplu festival muzical din România. Momentul cel mai așteptat de cei mai mulți festivalieri a fost concertul celebrului artist britanic Robbie Williams. Acesta a cântat aseară, în fața unui stadion arhiplin. Artistul a interpretat o piesă alături de tatăl său și a invitat, de asemenea, o tânără din public pe scenă. Pe final de show, stadionul s-a transformat într-o mare de lumină, pe ritmurile celebrului hit “Angels“.

“A fost peste așteptări, este un adevărat showman”, “Nu sunt neapărat un fan, îi știam însă piesele, pentru că sunt foarte cunoscute, știe să facă atmosferă”, au spus două tinere pentru EBS Radio.

Ultima zi a festivalului a adus pe main stage alți doi headlineri, pe David Guetta și Martin Garrix.

Un alt moment de vârf al evenimentului a fost show-ul oferit de DJ-ul olandez Armin van Buuren. Artistul a mixat mai bine de 7 ore, până după 7 dimineața, pe scena festivalului. Deși ploaia i-a alungat pe unii participanți, cei mai mulți dintre ei au dansat până în zori pe muzica celui supranumit ”Regele Untold-ului”.

”A fost o atmosferă genială, m-am distrat alături de prietenii mei, Armin e genial, toți artiștii de aici sunt geniali, chiar mi se pare că Clujul merită un astfel de festival”, a spus o tânără venită la festival din Oradea, pentru EBS Radio.

“Noi am venit la 3 dimineața, foarte târziu, și e mult mai multă lume decât anul trecut, lumea e mult mai ”excited”. A fost foarte mișto, mi-a plăcut când toată lumea a început să cânte, a fost chiar mai bine decât anul trecut”, a spus o altă tânără, completată de prietena ei: “Îmi pare rău că a plouat, aș fi stat mai mult, chiar dacă nu sunt un fan al muzicii ăsteia, dar e un entertainer foarte bun (n.r. Armin van Buuren), show-ul a fost foarte fain”.

Festivalierii s-au distrat și în timpul zilei. Ei au putut încerca – de la carusel englezesc, la mini-poligonul de tehnică militară de ultimă generație, sau, spre exemplu, au putut participa la un atelier cu machiaje și coafuri fanteziste, adaptate fiecărei zile de festival.

”Te simți bine oriunde aici în complexul asta. E orice, pentru oricine, de la fashion până la food, sport”, a spus unul dintre festivalieri.

”Muzica este foarte tare, la toate scenele de aici. Organizarea foarte bună, nu au fost cozi, totul super”, a completat o altă tânără.

”Sunt cu niște prieteni din afară și ei sunt foarte încântați de festival, foarte multă mâncare și foarte diversificată, ceea ce în alte părți nu am întâlnit și foarte multe activități pe timpul zilei”, susține o participantă.

”E o atmosferă minunată și când vezi la un concert al unui DJ că toată lumea e așa la unison, e același gând, e același vibe, e minunat”, a precizat o altă tănără.

Potrivit primelor estimări, în acest an numărul participanților a crescut cu peste 5%.

”A fost o ediție extraordinară, toate cele patru zile ale festivalului au depășit toate așteptările pe care le-am avut și noi și faptul că festivalul a fost sold-out cu două săptămâni înainte de a se întâmpla dovedește faptul că oamenii și-au dorit foarte mult să vină la festival și din țară și din străinătate, estimăm că vom depăși 370.000 de oameni (minimum 90.000 de persoane în fiecare seară, n.red.) în cele 4 zile”, a spus directorul de comunicare al festivalului, Edy Chereji.

Costurile ediției din acest an au depășit 14 milioane de euro, a mai spus responsbilul de comunicare al festivalului.

“Ce a fost diferit în acest an a fost ploaia, a fost prima ediție când am avut ploaie, într-o zi. Nu a pus, însă, vreun moment în pericol desfășurarea evenimentului. În egală măsură nu face decât să își pună amprenta asupra ediției aniversare”, a completat Edy Chereji.

La ediția din acest an, pe cele 10 scene ale festivalului Untold au urcat mai bine de 200 de artiști.

 

Ovidiu Cornea

Sursa foto: Facebook/Untold & Tiberiu Crișan

 

Ne poți asculta și aici: