UPDATE | Lista centrelor de testare pentru COVID-19 din județul Cluj. Unde se fac teste la cerere

UPDATE. Ministerul Sănătății a publicat lista tuturor centrelor de testare pentru COVID-19 din țară, adresele și numerele de telefon ale acestora. Deși lista pentru Cluj cuprinde șapte unități, în trei dintre acestea se efectuează în prezent teste la cerere, potrivit DSP.

(Testare COVID, Spitalul de Urgență Cluj-Napoca)

UPDATE Care sunt Centrele care fac teste la cerere

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Cluj, teste la cerere se pot face la două unități de stat și o a treia privată, din lista publicată de Ministeul Sănătății (MS), preluată de altfel și de pagina de Facebook a Prefecturii Cluj.

Este vorba de Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul Clinic Județean de Urgență – Centrul Imogen și clinica privată Regina Maria. „Eu de aceste trei centre am cunoștință, centre care sunt autorizate să facă testări la cerere. Testări la cerere, de acestea vorbim, am făcut referire doar la cele trei, pentru că sunt mai multe centre abilitate pentru testarea RT (Real Time, n.red.) PCR, care intră în programul național de sănătate, supraveghere boli și control boli transmisibile, prioritare”, a spus pentru EBS Radio, medicul Mihai Moisescu, șeful DSP Cluj. Conform acestuia, ar exista și o a patra unitae privată. neinclusă pe lista publicată de MS, unde se fac teste la cerere.

„Ne așteptăm la creștere a numărului de teste la cerere!”

La Cluj se procesează în prezent aproximativ 700 de teste pe zi, majoritatea pentru pacienți a căror testare se încadrează în algortimul național care permite testarea. În schimb, autoritățile sanitare se așteaptă la o creștere a numărului de teste la cerere, în condițiile în care unele țări solicită rezultatul testelor la sosirea turiștilor români. Testele se fac prin programare telefonică, pentru a evita aflomerarea. Dintre testele efectuate la cerere, au existat și cazuri pozitive, acestea fiind raportate DSP, a arătat directorul instituției.

Persoanele testate sunt informate cu privire la rezultate, iar dacă sunt pozitivi urmează același protocol ca pacienții testați prin protocolul național.

 

Potrivit Ministerului, lista este menită să vină în sprijinul cetățenilor care „doresc să călătorească în Grecia și care, începând cu 15 iulie, trebuie să prezinte un test molecular negativ pentru infecţia cu COVID-19 efectuat cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene”.

Centre de testare COVID din Cluj:

  1. INSP Cluj, Strada Louis Pasteur Louis, 6, Cluj-Napoca, telefon: 0264.594.252.
  2. Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, Str. Iuliu Moldovan, nr. 6, Cluj-Napoca, telefon: 0364.130.111
  3. Spitalul Clinic Județean de Urgență, Str. Clinicilor, nr. 3-5, Cluj-Napoca, telefon: 0264.296.400; 0264.592.771 (centrala)
  4. Regina Maria/Genetic Center, Str. Observatorului, nr. 109 (intrarea prin Str. Pădurii, nr 2), Cluj-Napoca, telefon: 021 9268.
  5. Institutul Oncologic Prof. Ion Chiricuță, Str. Republicii, nr. 34-36, Cluj-Napoca, telefon: 0264.598.361; 0264.450.669.
  6. UMF Iuliu Hațeganu/Centrul De Cercetări Pentru Genomică Funcțională, Str. Victor Babeș 8, Cluj-Napoca, telefon: 0374.834.810.
  7. Institutul De Medicină Legală, Str. Clinicilor 3-5, Cluj-Napoca, telefon: 0264.596.882.

 

Ne poți asculta și aici: