UPDATE O treime dintre pacienții cu COVID-19 tratați la Cluj, externați

UPDATE O treime dintre pacienții COVID-19 tratați în spitalele clujene de la începutul pandemiei au fost externați. Este vorba de aproape 110 persoane infectate cu noul virus și declarate vindecate, dintre care peste 60 au domiciliul în județ.

UPDATE (Joi, ora 17.30) În acest moment, un număr de 212 bolnavi sunt internați în patru spitale clujene: Boli Infecțioase, Boli Pulmonare, Medicală 1 și Recuperare. 17 dintre aceștia sunt în terapie intensivă. De la debutul pandemiei, proveniența pacienților tratați la Cluj s-a modificat.

„Sigur că la începutul lui martie și până pe la finalul lunii trecute putem spune că am avut preponderent pacienți provenind din zone de risc, Italia, Spania și alte țări. Ulterior, lucrurile s-au schimbat și nu mai putem vorbi de același tipar. Vorbim de contacți direcți, simptomatici și de alte persoane care nu se încadrează neapărat într-o anumită tipologie. Sunt și cadre medicale care se încadrează în această situație”, a declarat, pentru EBS Radio, prefectul Mircea Abrudean.

Totalul persoanelor infectate cu Covid-19 și tratate la Cluj, de la începutul pandemiei, ajunge la 328. Primul pacient spitalizat la Cluj a fost un bărbat din Maramureș, întors din Italia. El a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase în 28 februarie și a fost declarat vindecat și externat în 23 martie.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: