USAMV Cluj deschide o fermă-campus, lângă pădurea Hoia, pe o suprafață de 30 de hectare

O fermă destinată studiului, deschisă însă și pentru vizitatori, va fi amenajată în zona pădurii Hoia.

Ferma-campus se va întinde pe mai bine de 30 de hectare, iar aici își vor efectua stagiile de practică studenții Facultății de Zootehnie.

În noul campus vor fi 30 de clădiri, care vor adăposti un amfiteatru și laboratoare. Ferma va găzdui, în primul rând, multe animale.

„Aici vor fi specii autohtone, păsări, bivoli, vaci, dar este prevăzut și un lac. De asemenea, va fi un acvariu mare, terarii, vrem să facem un parc de conservare a biodiversității. Vrem să avem mai multe rase din aceeași specie, să vedem fiecare cum se comportă în regimuri diferite. Sunt și laboratoare, amfiteatru, este un proiect foarte complex, de altfel. În mod sigur va fi deschisă și publicului toată infrastructura asta, prevăzută cu alei, cu tot ce înseamnă facilități și pentru public”, a declarat pentru EBS Radio directorul administrativ al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară, Lucian Naș.

Biobaza USAMV va fi situată la marginea pădurii Hoia, iar amenajarea ei nu va afecta fondul forestier, asigură reprezentanții instituției.

Licitația pentru proiectarea și execuția infrastructurii a fost lansată recent, valoarea contractului fiind de peste 21 de milioane de lei. Lucrările ar putea fi gata în aproximativ doi ani.

 

Ovidiu Cornea

 

Sursa foto: pixabay.com