USAMV Cluj îi sprijină pe medici cu aparatură performantă și specialiști

Doi specialiști ai Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară lucrează alături de medici în laboratorul de diagnostic Covid-19.

USAMV se alătură celorlalte universități clujene care sprijină lupta medicilor în diagnosticarea bolnavilor și limitarea pandemiei de COVID-19.

USAMV a transferat deja un echipament de tip RT-PCR din dotarea laboratoarelor universității la Spitalul Județean de Urgență din Cluj-Napoca.

De asemenea, medicilor li s-au alăturat și doi specialiști în diagnostic prin Touch Real-Time PCR Detection System PCR (RT-PCR) în boli parazitare și infecțioase, din cadrul Facultății de Medicină Veterinară. Este vorba de cercetător științific dr. Angela Ionică, de la Disciplina de Parazitologie și Boli parazitare și Asist. univ. dr. Ioana Buzura-Matei, de la Disciplina de Microbiologie. Cei doi lucrează în laboratorul de diagnostic Covid-19 al Spitalului de Urgență.

Alte două aparate de tip RT-PCR sunt la dispoziție pentru laboratoare de diagnostic SARS-CoV-2.

„Ministerul Educației și Cercetării a solicitat încă de la începutul săptămânii un inventar al aparaturii de tip RT-PCR la nivelul universităților din România pentru a fi puse la dispoziția Ministerului Sănătății, astfel că USAMV Cluj-Napoca s-a alăturat din primul moment demersului, cu speranța că sprijinul prin aparatură performantă și specialiști va contribui la eforturile întregii comunități medicale în lupta cu pandemia Covid-19”, a spus rectorul USAMV Cluj-Napoca, prof. dr. Cornel Cătoi.

 

Sursa foto: Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj

Ne poți asculta și aici: