USAMV Cluj pune în vânzare cireșe din producția proprie

Cireșe din producția proprie a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca vor fi puse în vânzare pentru prima dată în acest an, zilele viitoare.

Fructele, din soiurile timpurii Ramon Oliva și Biggareau Moreau, vor fi recoltate zilnic de la Stațiunea de Cercetări Horticole. Astfel, clujenii vor putea să își cumpere cireșe proaspete la 12 lei kilogramul.

„Ne bucurăm că a venit vremea culesului cireșelor și le putem oferi clujenilor, ca în fiecare an, fructe proaspete. Îi rugăm să înțeleagă că, de această dată, depindem de condițiile meteo destul de capricioase în această perioadă, iar în cazul în care vor fi zile ploioase cantitatea de cireșe recoltată și livrarea spre magazine vor suferi modificări. Ne dorim să aprovizionăm ambele magazine ale USAMV la timp și, cel mai probabil, la orele amiezii fructele vor fi disponibile clienților”, a declarat directorul Stațiunii de Cercetări Horticole, Lehel Lukacs.

Cireșele vor fi disponibile, de miercuri, 10 iunie, în magazinele USAMV, de pe Calea Mănăștur, respectiv din cartierul Gheorgheni, de la capătul străzii Liviu Rebreanu.

Tot de miercuri, 10 iunie, clujenii își pot cumpăra și ceapă verde din a doua recoltă a anului, la 2,5 lei legătura, de la Stațiunea de Cercetări Horticole.

 

Sursa foto: Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj

 

Ne poți asculta și aici: