USAMV patricipă la Salonul de Inventică cu 28 de lucrări inovative

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj participă, de mâine, la Salonul Internațional de Inventică.

Instituția de învățământ superior se va prezenta cu 28 de lucrări inovative, iar pentru opt dintre ele au fost înaintate cereri de brevet.

Printre acestea se află brioșe cu apă de trandafiri și fistic, crackers din făină de secară cu linte, din făină de ovăz cu mix de semințe, precum și soiuri noi de trandafiri create la USAMV.

Pentru prima dată, Salonul Internațional al Cercetării Științifice, Inovării și Inventicii Pro Invent , se va desfășura online, în perioada 18 – 20 noiembrie 2020.

Aflat la cea de-a XVIII-a ediție, salonul reunește peste 50 de participanți din rândul universităților, institutelor, centrelor de cercetare, clusterelor, firmelor, precum și persoanelor fizice, care au înscris pentru jurizare peste 400 de invenții.

În cadrul salonului are loc și Conferința Cercetării din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca care reunește teme de actualitate în domenii precum robotică medicală, vehicule inteligente, eficiența energetică, sisteme CLOUD și conducere autonomă, toate abordate în workshop-uri deschise publicului larg prin intermediul platformei Microsoft Teams.

Și în acest an, publicul regăsește în cadrul salonului, expoziția lucrărilor de artă ale studenților de la centrul Universitar Nord Baia Mare, precum și secțiunea dedicată prezentării structurilor de cercetare din UTCN.

 

Ne poți asculta și aici: