UTCN scoate la concurs peste 5.000 locuri la învățământul de licență. Admiterea se va desfășura online

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a lansat și platforma pe care se va organiza admiterea online din acest an.

3.343 de locuri la buget și 1.668 de locuri la taxă sunt scoase la concurs de UTCN, la nivel de licență. De asemenea, universitatea oferă 2.780 de locuri la masterat și 195 la doctorat. Din locurile la buget, 368 sunt destinate domeniilor prioritare, 40 candidaților care provin din mediul rural, 12 absolvenților proveniți din sistemele de protecție socială și 5 pentru candidații romi.

Pentru învățământul de masterat, cele 2.780 de locuri se împart în 1.920 la buget și 860 la taxă. Între cele 1.920 locuri bugetate, 355 sunt alocate domeniilor prioritare.

Românilor de pretutindeni li s-au alocat 24 de locuri din total, la masterat. La doctorat, candidații vor putea opta pentru unul dintre cele 16 domenii cărora le sunt alocate 195 de locuri.

Înscrierea și clasificarea propriu-zisă a candidaților, se va face pe platforma care preia candidați atât din țară, cât și din străinătate. Aceasta poate fi accesată de pe orice dispozitiv de tip desktop, laptop, tabletă, telefon mobil, cu acces la internet.

Reprezentanții UTCN au precizat că, după plata unei singure texe, candidații pot opta pentru toate domeniile de studiu, la buget sau cu plată, de la toate facultățile incluse într-o comisie.

Trecerea în sistem online pentru procesul de admitere are în vedere, printre altele, siguranța candidaților, au arătat reprezentanții UTCN.

 

Ne poți asculta și aici: