UTCN se extinde. Au început lucrările UT HUB, un spațiu modern pentru întreaga comunitate academică

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a început lucrările de reabilitare la fosta Casă de Modă, de pe strada George Barițiu, care va găzdui, printre altele, un centru de conferințe și spații de cercetare.

Complexul UT HUB este, practic, definit de clădirile Casa de Modă și Banca Transilvania, de pe strada George Barițiu. Clădirea BT va găzdui spații educaționale.

Studenții Facultății de Arhitectură și Urbanism, sub coordonarea cadrelor didactice, sunt cei care au realizat un releveu complet al celor două construcții.

În baza acestuia  a fost lansat apoi un concurs de idei având ca tema propuneri de utilizare a spațiilor din cele două clădiri.

Varianta care a fost aleasă propune pentru Casa de Modă a fost transformare acesteia în Salon de expoziții la parter și etajul 1, spații de cercetare și co-working la etajul 2 și centru de conferințe, cu 3 săli, dintre care una cu o capacitate de 200 de persoane, iar celelalte două fiecare cu peste 60 de locuri, la etajul 3. Acesta va avea și o cafeteria și un restaurant.

Pentru clădirea BT s-au propus spații educaționale constând în 30 de săli de seminarii și laboratoare, săli pentru cadre didactice și săli de ședințe, pe toate cele 7 niveluri, parterul fiind dedicat unei librării și unui spațiu multifuncțional pentru studenți.

UT HUB va însemna noi spații atrăgătoare pentru întreaga comunitate academică, au spus reprezentanții universității clujene.

 

Ne poți asculta și aici: