Viața e neprețuită. Învață gratis cum s-o salvezi

Duminică, 13 iunie, este zi cu noroc pentru clujenii care își fac drum prin Parcul Central. Acolo ne așteaptă cei de la Academia de Prim Ajutor, pentru cele câteva ceasuri în care ne vor învăța, în mod gratuit, manevre de resuscitare.

Medicul Mihai Oprea spune că toți ar trebui să fim familiarizați cu aceste manevre. „Nu ese o chestiune de alegere”, spune el, „ci mai mult de-a dreptul de obligație, pentru că nu putem asista la o urgență fără să intervenim. Cu atât mai mult cu cât 80% din stopurile cardio-respiratorii se întâmplă acasă. Deci șansele foarte mari sunt, dacă înveți manevrele de prim ajutor, să ajuți pe cineva cunoscut, pe cineva drag ție. Cele mai frecvente urgențe se întâmplă în jurul casei.”

 

 

Medicul Mihai Oprea ne-a povestit și cum s-a încheiat inedita competiție pe care au organizat-o săptămâna trecută, Resuscitare până la epuizare, în care s-au întrecut colegul său, medicul Paul Oargă, și instructorul de fitness Marian Alexandru. Miza evenimentului a fost, desigur, să ne atragă atenția asupra nevoii de a invăța manevre de resuscitare.

Ne poți asculta și aici: