VIDEO | 12 povești provocatoare intră în competiție pentru Trofeul Transilvania la TIFF 2020

12 filme străine au fost selectate în competiția oficială a Festivalului Internațional de Film Transilvania de la Cluj-Napoca, dintre care juriul va alege marele câștigător al Trofeului Transilvania.

Printre filmele alese se numără „Valea sufletelor”, debutul regizorului Nicolás Rincón Gille, din Columbia, țara care a cucerit juriul și anul trecut la TIFF, cu „Monos”, dar și „Patrick” al belgianului Tim Mielants, autorul celui de-al treilea sezon al serialului „Peaky Blinders”.

De altfel, potrivit organizatorilor festivalului, 8 din cele 12 filme din competiția oficială reprezintă debuturile în lungmetraj de ficțiune ale unor regizori aflați la începutul carierei sau care s-au afirmat ca realizatori de seriale sau documentare.

„Ca în fiecare an, este o competiție surprinzătoare, cu multe povești temerare, pe muchie de cuțit, abordând diverse genuri, de la comedie neagră și thriller la dramă erotică și film experimental, al căror punct nodal este dinamica de familie – și toate crizele care vin la pachet cu ea”, a spus Mihai Chirilov, directorul artistic TIFF.

Festivalul de film de la Cluj se va desfășura între 31 iulie și 9 august,

Concurs pentru locuri de parcare gratuite

Realizatorii unei aplicații oferă cinefililor 20 de locuri de parcare gratuite pe perioada festivalului, în imediata apropiere a Pieței Unirii, una dintre principalele locații în care se va desfășura TIFF. Astfel, locuri vor fi disponibile în curtea Liceului Teoretic “Bathory Istvan”, de lângă casa TIFF, și la Casa de Cultură a Studenților, din Piața Lucian Blaga.

Distribuirea lor se va face pe baza unui concurs la care pot participa și cujenii, nu doar cei veniți din alte orașe cu mașina.

Cei care doresc un loc de parcare gratuit, se pot înscrie aici și trebuie doar să facă dovada ca au achiziționat un bilet sau a un abonament la TIFF 2020.

 

Ne poți asculta și aici: