VIDEO | Alunecări de teren pe autostrada Sebeș-Turda, care este în lucru

O bucată de teren care mărginește autostrada Sebeș-Turda a luat-o la vale din cauza ploilor abundente din utlima perioadă. Specialiștii CNAIR spun că nu a fost afectat corpul autostrăzii.

Alunecarea de teren s-a produs pe Lotul I al autostrăzii Sebeș-Turda la kilometrul 16+30.

Echipa de specialiști, formată din experți ai Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere și ai constructorului, a constatat, la fața locului, că alunecarea taluzului este una de suprafață și nu a afectat corpul autostrăzii.

Din cauza ploilor abundente din ultimele zile, pe Lotul 1 al Autostrăzii Sebeș-Turda, km 16+30 a avut loc o pierdere locală de stabilitate a taluzului.Echipa de specialiști formată din experți ai CNAIR și ai Antreprenorului a constatat, la fața locului, că alunecarea de suprafață a taluzului nu a afectat corpul autostrăzii.După definitivarea expertizei tehnice în lucru, luni, 27.07.2020 se va adopta soluția de remediere și ulterior se va trece la implementarea acesteia de către Antreprenor.http://www.cnadnr.ro/ro/comunicare/comunicate-de-presa/interes-general/comunicat-de-presă-22072020

Publicată de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pe Miercuri, 22 iulie 2020

După terminarea expertizei tehnice, luni va fi adoptată soluția de remediere a acestei probleme.

Cu o lungime de 17 kilometri, Lotul 1 al autostrăzii Sebeș-Turda se află încă în lucru și ar urma să fie finalizat până la sfârșitul acestui an.

 

Ne poți asculta și aici: