VIDEO | AUDIO REFRESH – Made in #CLUJ

Cu un pas rămas până la Ziua Națională a României, sâmbăta aceasta am avut o ediție specială a emisiunii „REFRESH – Programul tău de weekend” cu Ioana Botezan: „Made in #CLUJ”.

Foto: Art Bending /Paul Cristian Cordoș

 

Am aflat ce înseamnă „acasă” pentru #UNTOLD #ElectricCastle #JazzInThePark și #TIFF, cum putem ajuta producătorii locali de pe platforma MadeinCluj.ro, iar maestrul bucătar Mircea Groza, păstrător al tradițiilor culinare locale, ne-a spus secretele pentru rețeta de varză a la Cluj – „Kolozsvári rakott káposzta”.

„Cluj-Napoca se află pe primul loc…”

„Clujenii sunt primii din țară…”

„Premieră la Cluj!”

„Clujul este capitala distracției.”

Sunt titlurile pe care le auzim de ani de zile la radio, dăm click când le vedem pe net și parcă ne luminăm la față când zice de Cluju’nost pe la TV.

E greu să nu fii mândru că ești clujean.

Ce înseamnă #Cluj pentru #UNTOLD, cel mai mare festival de muzică din România, ne spune Edy Chereji – Head of Marketing & Communication.

 

 

#ElectricCastle este primul festival de la Cluj care și-a anunțat headlinerii pentru 2021. #clujtrending

Twenty One Pilots, care trebuia să vină și la ediția din 2020, Gorillaz și Deftones sunt primii artiști de pe lista #EC8.

Ce o să ne mai sclipească ochii când o să ne reîntâlnim în gașcă, ce tare o să cântăm lângă scenă și cât o să mai dansăm în cizme de cauciuc. #MyRayofHope

Ce înseamnă #Cluj pentru festivalul de la Bonțida, ne spune Renate Rozenberg – PR Electric Castle.

 

 

Anul acesta am avut parte și de normalitate în viața culturală clujeană la ediția de toamnă „mai mică”, dar animată și plină de culoare: Jazz in the Park – Tiny Version.

În 2020 #JazzInThePark a fost mai mult decât oricând despre comunitate, despre acel „împreună” care anul acesta ne-a lipsit.

Ce înseamnă #Cluj pentru Jazz in the Park, Europe’s Best Small Festival 2019, ne spune Alin Vaida – Managerul festivalului.

 

În 2020 Festivalul Internațional de Film Transilvania a reușit să ne scoată la filme în aer liber, în condiții de siguranță. Anul acesta, licee și universități clujene și-au oferi spațiile pentru organizarea de proiecții. #clujtrending

A fost minunat să vizionăm un film de Fellini în Pădurea Hoia.

Ce înseamnă #Cluj pentru #TIFF, primul și cel mai mare festival dedicat filmului de lungmetraj din România, ne spune Cristian Hordilă – Managerul festivalului.

 

La debutul pandemiei,  doi antreprenori clujeni, Sebastian Florian și Dan Ciulea au venit în sprijinul producătorilor locali prin intermediul platformei madeincluj.ro – o platformă online de tip marketplace care reunește sub aceeași umbrelă întreaga comunitate a producătorilor din județul Cluj.

Ce înseamnă această platformă pentru clujeni, ne spune Dan Ciulea.

 

Maestrul bucătar Mircea Groza, păstrător al tradițiilor culinare locale, ne-a spus secretele pentru rețeta de varză a la Cluj – „Kolozsvári rakott káposzta”:

 

Ioana Botezan – Follow me on Facebook și Instagram!

 

Ascultați emisiunea „REFRESH – Programul tău de weekend” cu Ioana Botezan la EBS Radio, ON AIR pe 90,4 FM în Cluj-Napoca și 94,8 FM în Dej, ON-LINE pe: EBS Radio Live, în fiecare sâmbătă și duminică, de la 11:00 la 14:00.

 

Ne poți asculta și aici: