VIDEO | Cum se circulă la Cluj-Napoca cu mijloacele de transport în comun. Călătorii trebuie să respecte noi reguli

Noi reguli, cum ar fi purtarea obligatorie a măștii de protecție și păstrarea distanței, au fost introduse pentru călătorii care folosesc mijloacele de transport în comun.

Polițiștii locali se află în stațiile cele mai aglomerate din oraș pentru a se asigura că cei care folosesc autobuzele, troleibuzele și tramvaiele respectă noile reguli impuse pentru a preveni, pe cât posibil, răspândirea noului coronavirus după ridicarea restricțiilor impuse pe perioada stării de urgență.

Clujenii sunt încurajați să meargă pe jos sau cu bicicleta, iar cei care folosesc mijoacele de transport în comun trebuie să respecte câteva reguli.

Purtarea măștii pe nas și pe gură este obligatorie pe toată durata călătoriei. De asemenea, urcarea în mijloacele de transport public se face doar pe ușa din față și coborârea pe celelalte uși. De asemenea, călătorii sunt rugați să păstreze distanța de 1,5 metri în stații de autobuz, la punctele de vânzare bilete și abonamente.

În mijloacele de transport în comun, aceștia trebuie să respecte noile marcaje de pe scaune și, foarte important, să evite aglomerarea în interior.

Cum s-au descurcat clujenii în prima zi în care au fost impuse aceste noi reguli, vedeți mai jos.

Imagini surprinse luni, 18 mai, la Cluj-Napoca – noi reguli pentru utilizarea transportului în comun pe durata stării de alertă

Dragi clujeni,Vă mulțumesc pentru faptul că respectați noile reguli cu privire la transportul în comun în perioada stării de alertă!- Urcarea în mijloacele de transport public pe ușa din față și coborârea pe celelalte uși;- Purtarea măștii pe toată durata călătoriei;- Păstrarea distanței sociale – păstrarea distanței de 1,5 m în stații de autobuz, la punctele de vânzare bilete și abonamente, iar în timpul călătoriei, respectarea noilor marcaje de pe scaune și evitarea aglomerării mijlocului de transport.Mai multe informații: – Ministerul Sănătăţii – România: www.ms.ro- Compania de Transport Public Cluj-Napoca: www.ctpcj.ro

Publicată de Emil Boc pe Luni, 18 mai 2020

 

Ne poți asculta și aici: