VIDEO | Dejul intră în era eco. Primele autobuze electrice vor circula în oraș din luna mai

După Cluj-Napoca și Turda, și Dejul se pregătește să introducă transportul public nepoluant, dar și un sistem de bike-sharing.

Astfel, primele autobuze electrice urmează să fie puse în circulație în luna mai, a declarat primarul Morar Costan. Până atunci, autoritățile locale vor să termine ridicarea clădirii noului sediu al companiei de transport public, după ce vechea clădire a fost pusă la pământ.

În noua autobază Transurb se vor amenaja și spațiile adecvate pentru stațiile de încărcare a autobuzelor.

𝐌𝐨𝐝𝐞𝐫𝐧𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐚𝐮𝐭𝐨𝐛𝐚𝐳𝐞𝐢 𝐓𝐫𝐚𝐧𝐬𝐮𝐫𝐛 𝐒.𝐀. 𝐚 𝐢𝐧𝐭𝐫𝐚𝐭 𝐢𝐧 𝐥𝐢𝐧𝐢𝐞 𝐝𝐫𝐞𝐚𝐩𝐭𝐚.—————————— 👉Acțiunea de demolare a vechii clădiri a fost finalizată și în perioada următoare vor fi demarate lucrările de construire a noii autobaze. 👉În noua autobază Transurb se vor amenaja spațiile adecvate pentru stațiile de încărcare pentru primele autobuze electrice care vor ajunge la Dej în luna mai și vor fi puse în circulație.👉În completarea lucrărilor care vizează modernizarea bazei Transurb S.A și achiziționarea de autobuze electrice în perioada următoare vor demara lucrările de✅Modernizare a străzilor 1 Mai, I.P.Reteganul, Libertății și Bistriței. ✅Reabilitare a celor 3 poduri de pe străzile Libertății și Bistriței. ✅Construire a zidului de sprijin situat în zona pădurii din fața gării. ✅Amenajare de zone pietonale și trotuare pe o suprafață de 17000 mp. ✅Amenajare de piste pentru biciclete pe o lungime de 5km. ✅Achiziționare de biciclete în sistem bike-sharing și amenajarea stațiilor de biciclete. *****************************Aceste lucrări fac parte din 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐦𝐨𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐮𝐫𝐛𝐚𝐧𝐚 ”Modernizarea coridorului integrat de mobilitate urbană reprezentat de strada. 1 Mai (tronson 1 Mai 182 – intersecție strada Ion Pop Reteganul) – strada Ion Pop Reteganul – pod Someș- strada Libertății- strada Bistriței până la limita administrativ teritorială a municipiului Dej, inclusiv acces către autobaza Transurb Dej și modernizarea autobazei Transurb S.A.” finanțaț prin Programul Operațional Regional.

Publicată de Morar Costan pe Luni, 17 februarie 2020

Tot în perioada următoare vor începe lucrările de modernizare a mai multor străzi, inclusiv din vecinătatea autobazei din Dej, dar și de amenajare de piste de biciclete, zone pietonale și trotuare.

Practic, vor fi modernizate străzile 1 Mai, I. P. Reteganul, Libertății și Bistriței și trei poduri. De asemenea, vor fi amenajați 17.000 de metri pătrați de zone pietonale și trotuare și 5 kilometri de piste de biciclete.

În plus, se vor cumpăra biciclete pentru sistemul de bike-sharing. Toate aceste invesitiții beneficiază de finanțare prin Programul Operațional Regional.