VIDEO Edi Iordănescu, la revenirea la CFR: „Am fost dezamăgit data trecută, vin cu încredere că echipa poate să performeze”

CFR Cluj are începând de vineri seară un nou antrenor, în persoana lui Edward (Edi) Iordănescu, care revine în Gruia după scurta experiență din 2018. Tehnicianul a vorbit deschis despre dezamăgirea pe care a trăit-o la prima sa experiență alături de feroviari și obiectivele sale în actualul mandat.

 

„Mă bucur să fiu aici și mulțumesc patronatului și conducerii pentru încrederea acordată. A mai fost un episod acum 2 ani și ceva care s-a terminat mai repede decât ar fi fost normal, cu toate astea am rămas și cu lucruri foarte bune și nu în ultimul rând cu un trofeu frumos, primul de altfel pentru mine (Supercupa României. n.red.). A fost o experiență care în final am luat-o constructivă și am învățat că și în astfel de momente, mai puțin fericite, să învăț să aleg ce este mai bun. A fost prima oară, singura, când un club mi-a încetat unilateral contractul, a fost o dezamăgire, a contat, m-a afectat, recunosc, pe moment, dar am făcut un pas în spate, am mers la un club unde mi s-a oferit suport și încredere și eu spun că acolo am reușit un proiect istoric”, a spus Edi Iordănescu, la primele sale declarații din postura de antrenor al campioanei României, CFR Cluj, difuzate pe canalul oficial de Youtube al clubului.

Antrenorul în vârstă de 42 de ani a spus că a ales să revină la timona „vișiniilor” deoarece are încredere în grupul de jucători și crede că echipa poate din nou să performeze:

„Este un moment extrem de delicat, sunt multe motivele pentru care subliniez acest aspect, echipa nu traversează din punct de vedere sportiv o perioadă foarte bună, calendarul este foarte încărcat, sunt 5 jocuri în 18 zile, cred că orice antrenor ar prefera să fie o pauză competițională și în acel moment să preia o echipă, dar îmi asum acest lucru. Vin cu entuziasm, cu încredere și după un antrenor pe care îl respect în mod deosebit”, a mai spus Edi Iordănescu.

Obiectivele pe banca feroviarilor

Antrenorul feroviarilor a condus vineri primul antrenament din noul mandat și a vorbit și despre obiectivele sale la CFR. Deși a subliniat că a lăsat echipele unde a lucrat pe o poziție superioară în clasament față de momentul preluării, „CFR rămâne un club care îți oferă posibilitatea, condițiile necesare, lotul de jucători atât de buni calitativi încât e clar că aspiri la trofee”.

„Ținând cont că s-a ieșit prematur din Cupă, nu ne rămâne decât să ne luptăm până la final, cu încredere în câștigarea unui nou titlu și bineînțeles să jucăm până la final această carte, care la prima  vedere pare imposibilă, această misiune din Elveția, să o transformăm într-una posibilă și să încercăm din nou o calificare în primăvara europeană”, a spus noul antrenor al CFR-ului.

Feroviarii sunt pe locul 3 în Liga 1, cu 21 de puncte, 6 puncte mai puțin decât liderul FCSB și 4 în spatele Universității Craiova.

Vrea cele 3 puncte cu Poli Iași

Chiar dacă a avut puțin timp la dispoziție pentru pregătirea meciului din deplasare cu Poli Iași, Iordănescu Jr. mizează pe mobilizarea și dorința de revanșă a elevilor săi în meciul de duminică, după ce ieșenii au eliminat CFR Cluj în Cupa României.

Antrenorul a menționat că își dorește recăpătarea tonusului ofensiv al jucătorilor săi, astfel încât campioana Ligii 1 să revină cu toate cele 3 puncte din Copou. Meciul se va disputa duminică, de la 18.30 și contează pentru etapa a 12-a din prima Ligă de fotbal.

O.C.

Ne poți asculta și aici: