VIDEO | Imagini inedite cu un urs, filmate în Parcul Natural Putna

Imagini amuzante cu un urs tăvălindu-se în noroi au fost surprinse de camerele de luat vederi într-o pădure din Parcul Natural Putna Vrancea.

Potrivit specialiștilor Romsilva, care au și postat filmarea pe pagina de Facebook, ursul folosește această metodă pentru a scăpa de paraziții din blană.

Imagini amuzante cu un urs în Parcul Natural Putna Vrancea din cadrul Romsilva

Imagini amuzante cu un urs tăvălindu-se în noroi într-o pădure din Parcul Natural Putna Vrancea.Ursul din imagine folosește această metodă pentru a scăpa de paraziții din blană.Filmarea a fost realizată cu ajutorul camerelor de monitorizare a faunei amplasate de specialiștii Romsilva.Romsilva – Parcul Natural Putna Vrancea asigură faunei bogate toate condițiile de liniște, hrană și adăpost.Parcul Natural Putna Vrancea este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva. Este situat în sud-estul țării, în județul #Vrancea, și are o suprafață de peste 38.000 de hectare, din care peste 33.600 de hectare sunt #păduriÎn parc se regăsesc numeroase specii de mamifere, printre care ursul, lupul, râsul, capra neagră, vulpea, bursucul, jderul de copac, cerbul, vidra, pisica sălbatică sau mistrețul. Circa 110 specii de păsări, din care 75 sunt protejate, au habitatul în parc, iar flora este alcătuită din circa 650 de plante superioare.*****Funny brown bear into a forest in Putna Vrancea Nature Park, #Romania#DezvoltareDurabilă #AriiProtejate #ConteazăPentruViitor #Faună #wildlife #România #nature #Putna #Vrancea

Publicată de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe Vineri, 25 octombrie 2019

Parcul Natural Putna Vrancea asigură faunei bogate toate condițiile de liniște, hrană și adăpost și este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva.

Situat în sud-estul țării, în județul Vrancea, parcul are o suprafață de peste 38.000 de hectare, din care peste 33.600 de hectare sunt păduri. În parc se regăsesc numeroase specii de mamifere, printre care ursul, lupul, râsul, capra neagră, vulpea, bursucul, jderul de copac, cerbul, vidra, pisica sălbatică sau mistrețul.

Aproape 110 specii de păsări, din care 75 sunt protejate, au habitatul în parc, iar flora este alcătuită din circa 650 de plante superioare, au mai arătat specialiștii Romsilva.

 

 

Ne poți asculta și aici: