VIDEO | Luca Parmitano, primul DJ din spațiu! Astronautul italian pregătește o noapte cu muzică electro pe Stația Spațială Internațională

Astronautul italian Luca Parmitano va mixa de pe Stația Spațială Internațională.

Primul „DJ din spațiu” pregătește pentru seara de marți, 13 august, o noapte de muzică electro pentru aproximativ 3.000 de persoane care se vor afla la bordul unui vas din Ibiza, potrivit Mediafax, care citează news-today.com.

Luca Parmitano va deschide seara cu aproximativ 20 de minute de muzică transmise live pe vas.

„Va fi o premieră mondială”, a spus astronautul francez Jean-François Clervoy, care este invitat la eveniment.

„Scopul nostru este să aducem spațiul mai aproape de publicul larg astfel încât să înțeleagă ce se întâmplă pe Stația Spațială Internațională”, a explicat Emmet Fletcher, reprezentant al Agenției Spațiale Europene.

Curioșii vor avea posibilitatea să urmărească momentul pe Facebook, la rezoluție mică, dar miercuri va fi difuzată o înregistrare cu o calitate mai bună.

Luca Parmitano are 42 de ani și a plecat de pe Pământ pe 20 iulie la bordul unei capsule Soyuz, pentru o misiune care va dura șase luni.

Parmitano este la a doua expediție după ce s-a mai aflat pe Stația Spațială în 2013. Astronautul s-a pregătit pentru acest moment cu DJ-ul german Shuuk.

Momentul are loc în timpul liber al astronautului, au ținut să precizeze oficialii Agenției Spațiale Europene pentru a evita să fie criticați că muzica interferează cu programul strict al experimentelor programate în spațiu.

 

Sursa foto: Twitter/astro_luca

 

Ne poți asculta și aici: