Video mapping pentru eroii zilelor noastre, cei din linia întâi

Trei artiști clujeni vor proiecta simultan, de acasă, animații care vor include și mesaje pe care clujenii le transmit celor care, în ultimele săptămâni, au fost în prima linie în lupta cu Covid-19.

Clujul este unul dintre cele 10 orașe din România care participă astăzi la cel mai mare proiect național colaborativ de video mapping.

Vecinii artiștilor clujeni Pach, Pal și MNB vor avea parte de un show unic, iar restul publicului va putea urmări online proiecțiile.

Manu, aka MNB, este unul dintre cei tri artiști clujeni care participă la acest eveniment și va face proiecția pe o casă din cartierul Grigorescu.

„Eu vreau să arăt că statul în casă chiar a contat. Va fi ceva destul de abstract…Am pregătit mai multe clipuri care pot să meragă în loop și eu le pot mixa”, a spus Manu la EBS Radio.

Evenimentul are loc astăzi, de la ora 21.45 de minute și va fi transmis pe pagina RADAR, un festival de new media art lansat de anul trecut.

Cine dorește să transmită un mesaj poate să lăse comentariu în dreptul live streamului, chiar în seara evenimentului, iar acesta va fi proiectat pe clădiri.

Mesajul pe care l-ar transmite Manu: „Aș îndemna lumea să nu se grăbească să iasă afară, iar dacă o fac și merg la munte, să își ducă plasticul cu ei înapoi la oraș”.

Sursa foto Facebook/RADAR New Media Art