VIDEO | „Nu-i subestimați!” Munca neobosită a cadrelor medicale, imortalizată de fotograful Cristian Movilă

Un video de câteva minute rulează în aceste zile în Piaţa George Enescu din București. Este un omagiu adus cadrelor medicale din prima linie, care luptă în fiecare zi cu o nouă boală – Covid-19.

Fotograful Cristian Movilă a reușit să surprindă efortul cadrelor medicale într-un scurt film, realizat din fotografii alb negru, care va rula până pe 23 octombrie în Piaţa George Enescu din Capitală.

Textul care însoțește imaginile este scris de Capucine Gros, o artistă din Elveția, și este citit de actorul britanic Benedict Cumberbatch.

Cristian Movilă, fotograf şi fondator al proiectului Unfinished – o comunitate care uneşte oamenii prin artă, curiozitate şi fapte bune, s-a gândit cum poate să arate mai bine efortul făcut de cei din spitale până acum. Din martie şi până în august el s-a documentat şi a fotografiat, cu greu, munca acestor oameni.

„Ei sunt acolo de foarte mult timp, de luni de zile, fără vacanţe, fără nimic. Iar noi dacă ajungem acolo, îi luăm ‘for granted’, ca şi cum ni se cuvine să ne trateze pentru că sunt plătiţi de stat. Mesajul meu e unul singur – dacă nu avem grijă de noi înşine, n-o să putem să trecem peste asta. Şi e simplu, începând cu masca. Cu greu am convins autorităţile româneşti să mă lase să documentez acest proiect”, a spune Cristian Movilă, fotograf și fondatorul proiectului „Don’t Take Them for Granted”, citat de Mediafax.

 

Foto: Facebook/Cristian Movilă

 

Ne poți asculta și aici: