VIDEO | #Marsrocks! O rocă de pe Marte a primit numele trupei The Rolling Stones

O rocă de mici dimensiuni, detectată de sonda spațială InSight a NASA în timp ce se rostogolea la suprafața planetei Marte, a fost botezată după trupa britanică The Rolling Stones.

Anunțul despre „Rolling Stones Rock” a fost făcut de actorul Robert Downey Jr. pe scenă, înaintea concertului susținut joi seara de legendara trupă britanică în Pasadena, California, arată Mediafax, care citează Associated Press.

Solistul formației, Mick Jagger, le-a spus fanilor veniți la concert că „NASA le-a oferit ceva la care au visat mereu, propria rocă pe Marte. Nu pot să cred. Vreau să o aduc să o pun pe polița căminului”.

Stadionul Rose Bowl, unde a avut loc concertul, este situat în apropierea Jet Propulsion Laboratory, centrul NASA care se ocupă de misiunea spațială InSight.

Sonda InSight a ajuns pe Marte în noiembrie 2018, după o călătorie prin spațiu care a durat șapte luni. Misiunea InSight, un dispozitiv spațial conceput de NASA pentru analizarea activității seismice și a structurii interne a lui Marte, este programată să dureze doi ani. Cu această misiune, specialiștii de la NASA speră să afle mai multe informații despre formarea planetei roșii.

Sursa foto șli video: NASA

 

Ne poți asculta și aici: