VIDEO | Parcul skaterilor clujeni se extinde cu 1.000 de metri pătrați

Reabilitarea skatepark-ului Rozelor din parcul cu același nume din cartierul Plopilor, prevede extinderea acestuia de la 1.050 de metri la 2.057 de metri pătrați.

Vizitatorii Parcului Rozelor vor avea în continuare acces la spații verzi și după extinderea skateparkului din incinta acestuia, asigură autoritățile. Consilierii locali clujeni au aprobat modernizarea obiectivului destinat practicării acestui sport, care se va realiza pe o parte din suprafața verde.

În aceste condiții, Primăria ar trebui să transforme în spații verzi două terenuri pe care administratorii bazei sportive din incinta Parcului Rozelor ar avea obligația să le cedeze municipalității, conform unui contract de asociere.

„Este bine pentru adolescenți să se extindă, dar ce spun e că acest tăpșan vedre, cel mai important din parc, să fie extins, dacă se pierde acolo, în zona bazei spirtive unde sunt și terenuri lăsate în paragină. Nu știu dacă sunt acele terenuri pe care trebuia să se dea gratuit”, a declarat deputatul independent Adrian Dohotaru.

Și unii consilieri locali au solicitat crearea de noi spații verzi în Parcul Rozelor odată cu extinderea skateparkului. Viceprimarul Dan Tarcea a dat asigurări că acest lucru se va întâmpla când investiția va fi corelată cu alte două proiecte mari care se vor desfășura în zonă.

„Din păcate este singura suprafață de teren pe care o avem disponibilă în zona, dar partea vedre din zona skateparkului Rozelor va fi extinsă cu mai multe proiecte. E vorba de proiectul malurilor Someșului, în care vom aduce spațiu verde de calitate, și de extinderea acestui parc și pe Canalul Morii. Deja am inițiat discuții în acest sens, iar clujenii se vor putea bucura de mai mult spațiu verde”, a spus videprimarul Dan Tarcea.

Skaterii clujeni vor avea mai mult spațiu pentru practicarea sportului, dar vor fi realizate mai multe zone de ședere și amplasarea unui grup social automat.

Reabilitarea și extinderea Skatepark-ului Rozelor

3,6 milioane de lei pentru Skatepark-ul RozelorConsiliul local al Municipiului Cluj-Napoca a aprobat astăzi documentația și indicatorii tehnico-economici pentru realizarea obiectivului de investiții “Reabilitarea și extinderea Skatepark-ului Rozelor”, aflat în Parcul de agrement Rozelor (cartierul Plopilor).Proiectul prevede, printre altele, reabilitarea skatepark-ului existent și extinderea acestuia (cu peste 1.000 de metri pătrați – de la 1.050 de metri la 2.057,5 metri pătrați), realizarea unor zone de ședere, realizarea unui totem de intrare și amplasarea unui grup social automat. Va fi eliminată vegetația distrusă și se vor realiza lucrări de gazonare și de plantare de vegetație perenă. Parcul va beneficia de asemenea de un sistem de iluminat inteligent, de sistem de irigații modern și de mai multe cișmele.Prin această investiție se urmărește revitalizarea Parcului Rozelor și redarea acestuia tineretului amator de sporturi extreme: toți clujenii vor putea să se bucure de un parc mai frumos și mai modern, iar tinerii iubitori de skateboarding vor câștiga un spațiu sportiv la nivel olimpic – mai ales că acest sport va fi introdus de anul viitor în competițiile olimpice internaționale.Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 3.609.728,16 lei (inclusiv TVA), iar durata de realizare a investiției este de 15 luni (3 luni proiectare și 12 luni execuție). Investiția va fi finanțată din bugetul local.

Publicată de Emil Boc pe Joi, 21 noiembrie 2019

De asemenea, va fi eliminată vegetația distrusă și se vor realiza lucrări de gazonare și de plantare de vegetație. Parcul va beneficia și de un sistem de iluminat inteligent, de sistem de irigații modern și de mai multe cișmele.

Ideea de a extinde locul destinat sporturilor vine și ca urmare a faptului că skateboardingul va fi introdus, de anul viitor, în competițiile olimpice. Aceste este un proiect propus și votat în cadrul programului de bugetare participativă.

Investiția se ridică la peste 3,6 milioane de lei cu TVA, iar durata de realizare a investiției este de 15 luni, din care un an este dedicat execuției lucrărilor.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: