VIDEO | Red Hot Chili Peppers lucrează la un nou album cu John Frusciante

Chitaristul John Frusciante a revenit la Red Hot Chili Peppers după mai bine de un deceniu, iar trupa lucrează deja la un nou album.

Fotografie din 2006, din timpul turneului Stadium Arcadium. Pe scenă, Flea, Kiedis, Smith și Frusciante.

 

Bateristul Chad Smith este cel care a confirmat vestea. „Suntem bucuroși de revenirea lui John Frusciante în trupă. Ne-am întâlnit deja cu el de mai multe ori și ne concentrăm pe noi piese și pe realizarea unui nou disc. Revenirea lui John în trupă ne-a dat putere de muncă și idealuri foarte înalte. Festivalurile la care am apucat deja să ne anunțăm prezența vor fi singurele spectacole la care vom participa. În rest, vom crea și vom înregistra”, a spus Chad Smith, potrivit Mediafax.

Pe 15 decembrie, Red Hot Chili Peppers a confirmat întoarcerea lui Frusciante, respectiv plecarea chitaristului , Josh Klinghoffer care a cântat cu trupa în ultimii 10 ani.

John Frusciante făcut parte din Red Hot Chili Peppers din 1988 și a contribuit la albumele „Milk’s Milk”, din 1989, și la „Blood Sugar Sex Magik”, lansat în 1991. El a părăsit grupul în 1992, dar a revenit pentru o scurtă perioadă în 1998.

Anthony Kiedis, solist, și basistul Flea sunt cei care au înfiinţat, în urmă cu 35 de ani, grupul californian Red Hot Chili Peppers, care a ajuns unul dintre numele majore din muzica rock a anilor 1990.

Trupa a lansat până în prezent 11 albume, debutând cu „The Red Hot Chili Peppers” (1984) şi continuând cu „Freaky Styley” (1985), „The Uplift Mofo Party Plan” (1987), „Mother’s Milk” (1989), „Blood Sugar Sex Magik” (1991), „One Hot Minute”, „Californication” (1999), „By the Way” (2002), „Stadium Arcadium” (2006), „I’m with You” (2011), „The Getaway” (2016).

Una dintre cele mai de succes trupe din istoria rock, Red Hot Chili Peppers a vândut mai mult de 80 de milioane de discuri şi a câştigat șase premii Grammy.

 

Sursa foto: Wikipedia