VIDEO | Spotul oficial al TIFF 2020, filmat la Cluj, un frumos omagiu adus marelui regizor Federico Fellini

Spotul Festivalului Internațional de Film Transilvania, condimentat cu umor ardelenesc, este inspirat din peliculele marelui cineast italian Federico Fellini, ale cărui creații vor fi proiectate la Cluj.

Clujul a fost transformat într-un fermecător platou de filmare „old fashion”, populat de personaje seducătoare și apariții neașteptate în campania de imagine a celei de-a 19-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc  între 31 iulie și 9 august.

Scene antologice, inspirate din opera marelui cineast Federico Fellini, adaptate contextului actual și condimentate cu umor ardelenesc, recompun povestea regizorului aflat în pană de inspirație din capodopera 8 ½, în spotul semnat de artiștii româno-britanici Anton și Damian Groves.

Un omagiu adus unuia dintre cei mai influenți regizori din istorie, căruia TIFF îi dedică anul acesta retrospectiva Close-up Federico Fellini, campania marchează într-o manieră inedită cei 100 de ani de la nașterea cineastului.

Actorul Alec Secăreanu (God’s Own Country) este protagonistul spotului oficial, realizat în alb-negru.

În posterul oficial al ediției, lansat în două variante, publicul o va recunoaște pe actrița Monica Bârlădeanu, într-o ipostază inconfundabilă, inspirată de celebra scenă cu actrița Anita Ekberg din La dolce vita.

 

 

Ne poți asculta și aici: