Weekend plin la Zilele Culturale Maghiare. Concerte, expoziții și un spectacol folcloric vor anima orașul

Ediția cu numărul 10 a Zilelor Culturale Maghiare începe astăzi la Cluj-Napoca. Concerte, expoziții, dar și un tur ghidat se numără printre evenimentele din acest weekend.

Vernisajul expoziției „Artiști plastici contemporani de la Szentendre”, de la Muzeul de Artă, deschide seria de evenimente organizate cu ocazia Zilelor Culturale Maghiare. Tot vineri, la Biserica Piaristă Sfânta Treime, de la ora 19.00, va avea loc Concerto Spiralis.

Sâmbătă, printre evenimentele programate se numără turul ghidat în limba română care va trece pe la principalele repere ale moștenirii culturale și istorice a comunității maghiare din Cluj. Turul începe de la ora 11.00, din fața Bisericii Reformate cu două turnuri, de pe Bulevardul 21 Decembrie 1989.

De la ora 12.00, în Piața Unirii, clujenii și turiștii sunt invitați la un spectacol de dansuri populare în cadrul celei de a XXI-a ediții a Festivalul Internațional de Folclor „Sfântul Ștefan”.

Duminică, la Muzeul Etnografic, de la ora 17.00, va avea loc un concert susținut de Transylvanian Saxophone Quartet.

Gala de deschidere a Zilelor Culturale Maghiare din Cluj, va avea loc tot duminică, la Opera Maghiară din Cluj, cu începere de la ora 19.00. Cu această ocazie va fi pus în scenă, în premieră, spectacolul „În piața de la Cluj”, realizat de Ansamblul Popular de Stat din Ungaria.

 

Ne poți asculta și aici: