Simboluri românești și franceze din sârmă îndoită în două performance-uri la Paris

De Ziua Națională clujeanul Paul Cordoș a avut ocazia să fie un mic ambasador român la Paris. Face artbending de vreo douăzeci de ani. Adică îndoaie sârma și o transformă în tot felul de minunății, de la un sărut la Micul Prinț și, în general, în orice este capabil clientul să își imagineze.

Iar anul acesta a sărbătorit Ziua Națională susținând la Paris două performance-uri, de câte aproximativ două ore, unul la o galerie de artă, celălalt la Ambasadă. Tema a fost simboluri românești și franceze. Ce a ieșit ne povestește într-un interviu realizat de Anca Brășfălean. Tema pe care i-a dat-o aceasta lui Paul a fost sa facă pe loc un top 3 al celor mai iubite obiecte-simboluri realizate până acum.

Și, pentru că a fost o ocazie cu totul specială, Paul ne spune și în ce fel l-a surprins publicul, care a dat unor obiecte realizate de el o întrebuințare care lui nici nu i-a trecut prin cap. Este, spune el, unul dintre lucrurile care îi deschid orizontul în chei noi și îl inspiră de fiecare dată.

Ne poți asculta și aici: