Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

1 Decembrie la Cluj-Napoca: defilare militară, reînscenare istorică, focuri de artificii și concerte cu Holograf și Zbob și Zdub

Evenimentele dedicate Centenarului Marii Uniri de la 1918 se desfășoară la Cluj-Napoca pe parcursul a două zile: 30 noiembrie și 1 decembrie.

Manifestările organizate de Primărie vor începe mâine, cu dezvelirea statuilor Mitropolitului Bartolomeu Anania, a Episcopului Nicolae Ivan și a Cardinalului Iuliu Hossu, personalități marcante în istoria Clujului. Tot mâine seară, în Piața Unirii va avea loc un spectacol dedicat Centenarului, care include: workshop-uri pentru copii la Căsuța lui Moș Crăciun, spectacolul Centenarul și Patinoarul #ÎMPREUNĂ – cântece patriotice interpretate de copiii de la Clubul Vedetelor și o horă a Unirii pe gheață, urmate de concertul Blue Velvet, în cadrul Târgului de Crăciun Cluj-Napoca.

La Cinema Florin Piersic începe mâine „Centenarul Filmului Românesc”, care include trei proiecții în cele două zile de evenimente. Filmul Pintea va fi difuzat mâine, de la ora 20.30, în prezența actorului Florin Piersic. Următoarele proiecții vor fi: filmul documentar „Marea Unire, România la 100 de ani” și Moromeții 2.

În data de 1 Decembrie, manifestările vor fi deschise la ora 9.00 prin depuneri de coroane la statuia lui Mihai Viteazul. Apoi, în Piața Avram Iancu, începând cu ora 10.30, va avea loc ceremonia oficială și defilarea cu tehnică militară și de intervenție. Ceremonia se va încheia cu un spectacol de culoare (confetti și artificii de zi).

Primăria Cluj-Napoca organizează, de la ora 12.00, în Sala de Sticlă a Primăriei, simpozionul „Clujul Universitar și Marea Unire”. În cadrul acestuia va fi inaugurată o expoziție de fotografii și documente istorice.

Piața Unirii va găzdui Regalul folcloric, la care vor participa Sava Negrean Brudașcu, Aurel Tămaș, Veta Biriș, Grupul Iza, Ansamblul folcloric „Mărțișorul”, Maria Golban Șomlea, Andreea Ciupe, Ioana Stețco, Silviu Popa, Mariana Sfechiș, Maria Lobonț, Maria Marcu, Amalia Chiper, Florian Roșian, Lucia Potra, Ansamblul folcloric „Tradiții”, Ionela Moruțan, Vlăduța Lupău și Alexandru Brădățan, acompaniați de orchestra „Regal Transilvan”.

La ora 18.00 se vor aprinde luminile de sărbători. Seria de concerte din Piața Unirii va fi încheiată de trupele Holograf și Zdob și Zdub.

„Piața Avram Iancu va găzdui de la ora 20.00 un eveniment remarcabil. Spectacolul special de Centenar este constituit dintr-o înșiruire de momente artistice îmbinate într-un eveniment complex, unic și emoționant, menit să aducă în fața spectatorilor un rezumat aparte din istoria României și cele mai importante momente din istoria Clujului, care vor fi prezentate într-o manieră actuală și captivantă. Videoproiecții, lumini, actori, acrobați, ansamblu folcloric cu muzică live, coloană sonoră, artificii, toate se vor contopi într-un singur spectacol senzorial care va spune povestea românilor, a clujenilor”, susțin reprezentanții Primăriei.

De 1 Decembrie, intrarea la patinoarul din Piaţa Unirii din cadrul Târgului de Crăciun va fi gratuită.

Programul evenimentelor din 30 noiembrie
Piața Avram Iancu
12.00 – Dezvelirea statuii lui Nicolae Ivan, episcop român și membru de onoare al Academiei Române și a statuii lui Bartolomeu Anania, primul mitropolit al Mitropoliei Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului

Bulevardul Eroilor
13.00 – Dezvelirea statuii Cardinalului Iuliu Hossu

Piața Unirii
18.30 – 20.00 – Centenarul și Patinoarul #ÎMPREUNĂ

Cinematograful „Florin Piersic”
20.00 – Vernisajul expoziției de fotografie AGERPRES – România: Evoluție
20.30 – Centenarul Filmului Românesc – Proiecția de gală a filmului Pintea, în prezența maestrului Florin Piersic

Programul evenimentelor de 1 Decembrie

Piața Mihai Viteazul
9.00 – Ceremonie de depunere de coroane la statuia ecvestră a lui Mihai Viteazul

Piața Avram Iancu
10.00 – Slujba de Te-Deum în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca
10.30 – Ceremonia oficială dedicată Zilei Naționale a României
11.00 – Defilare cu tehnică militară și de intervenție
11.30 – Spectacol de culoare (confetti și artificii de zi)

Sala de Sticlă
12.00 – Clujul Universitar și Marea Unire

Piața Avram Iancu
20:00 – Spectacol special de Centenar: sunet, lumini, videoproiecții și focuri de artificii

Bulevardul Eroilor
12.00 – Reînscenare istorică
12.00 – 21:00 Photobooth
12.00 – 21:00 Animație stradală

Piața Unirii
13.00 – 19.00 – Regal folcloric
18.00 – Aprinderea luminilor de Sărbători
19.05 – Concert Holograf
20.30 – Concert Zdob și Zdub

Cinema Florin Piersic
18.00 – Proiecție film documentar – „Marea Unire, România la 100 de ani” – o producție AGERPRES
21.00 – Centenarul filmului românesc – Moromeții 2.

 

Te-ar mai putea interesa

X
X
X