Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

10 milioane de euro pentru modernizarea străzii Kogălniceanu și a altor artere din centru. Primăria vrea să atragă fonduri europene

10 milioane de euro vor să atragă autoritățile clujene din bani europeni pentru a pietonaliza o nouă zonă din oraș.

Lucrările, care vor fi finanțate în proporție de 98% din fonduri europene nerambursabile, vizează strada Mihail Kogălniceanu, strada Universității și arterele adiacente.

Proiectul câștigător a fost întocmit de un birou de arhitectură din oraș și prevede intervenții care să revitalizeze zona.

„În cadrul ședinței de Consiliu Local se va vota bugetul proiectului. Lucrările vor consta în modernizarea suprafețelor pietonale, iluminat public cu tehnologie LED, aliniamente de arbori, o fântână arteziană și reamplasarea statuii Fecioarei Maria pe locul original de pe strada Universității, dar și crearea de piste de biciclete sau amplasarea de mobilier urban modern”, a explicat directorul de Dezvoltare al Primăriei Cluj-Napoca, Ovidiu Cîmpean.

Potrivit reprezentanților municipalității, proiectul tehnic urmează să fie finalizat până în luna decembrie, iar la începului anului 2020 va fi lansată licitația pentru execuția lucrărilor de modernizare.

Ioana Pîrlea

X
X
X