Un consultant extern va coordona proiectul de modernizare a străzilor din zona Kogălniceanu – Universității

Primăria clujeană caută un consultant extern pentru coordonarea investițiilor de modernizare a străzilor Mihail Kogălniceanu, Universității și Iuliu Maniu, din centrul orașului.

Proiectul tehnic va fi finalizat până la începutul lunii aprilie, după care va fi lansată licitația de execuție a lucrărilor. Acestea vor da o față nouă mai multor artere ultracentrale.

„Strada Kogălniceanu va fi pietonală, cu accesul riveranilor, evident. Strada Universității va fi complet regândită, vom aduce și statuia Fecioarei Maria din cartierul Mărăști pe locul ei inițial. De asemenea, toate străzile adiacente vor fi regândite pe modelul shared space, spațiu partajat, cu coridoare pietonale, cu aliniamente de arbori și modernizarea iluminatului public”, a declarat directorul de dezvoltare al Primăriei clujene, Ovidiu Cîmpean.

Valoarea totală a investițiilor în modernizarea zonei Kogălniceanu – Universității, dar și a străzilor Iuliu Maniu și Janos Bolyai, incluse ulterior în proiect, ajunge la 48 de milioane de lei.

Cea mai mare parte a banilor sunt asigurați din fonduri europene, iar contractul de finanțare a fost semnat în a doua parte a anului trecut.

 

Ovidiu Cornea