187.000 de euro pentru întocmirea proiectului pentru park and ride-ul de lângă Aeroportul Cluj

Consiliul Județean Cluj a demarat procedura de contractare a serviciilor de elaborare a documentațiilor tehnico-economice pentru facilitatea de tip park&ride de la intrarea în Cluj-Napoca, care va fi amenajată lângă Aeroportul Internațional ,,Avram Iancu”.

„Este o investiție care va genera beneficii multiple, atât pentru clujeni cât și pentru cei ce vizitează sau tranzitează Clujul, prin trecerea la un mod de deplasare mult mai rapid și mai ușor”, a spus Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Întocmirea documentației este finanțată din bugetul CJ Cluj. Începerea efectivă a lucrărilor este preconizată pentru sfârșitul acestui an, începutul anului 2020. Costul estimat al serviciilor de proiectare, raportat la valoarea de investiție, este de aproape 187.000 de euro, fără TVA.

Consiliul Județean Cluj va amenaja, administra și întreține parcarea. Aceasta va funcționa contra cost, taxele urmând a fi stabilite și încasate tot de forul județean.

În ceea ce privește Primăria, aceasta va trebui să amenajeze stații pentru mijloacele de transport în comun și bike sharing, respectiv realizarea accesului auto și pietonal cu dotările și infrastructura aferentă.

Parcări de tip ,,park&ride” funcționează deja cu succes în numeroase oraşe din Europa. Fiind situate la intrările în oraşe, acestea le permit șoferilor proveniți din alte localități să îşi parcheze autovehiculele și să folosească mijloacele de transport în comun pentru a ajunge în centrul orașului.

În acest fel, arată autoritățile, traficul va fi descongestionat semnificativ, prin reducerea numărului de autovehicule aflate în circulație în interiorul orașului.

Sursa foto: pixabay.com

Ne poți asculta și aici: