21 de troleibuze din cele 50 achiziționate cu bani europeni au ajuns la Cluj

Noile troleibuzele au fost recepționate, se află în perioada de teste și ar urma să fie puse în circulație până la finalul anului.

 

Troleibuzele sunt de producție poloneză, au o lungime de 18 metri, podea joasă și rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități. Contractul pentru achiziția lor a fost semnat în cursul acestui an.

„Până la sfârșitul anului vor sosi și celelalte până la 50 de troleibuze. 21 au venit deja și le-am dat Companiei de Transport Public. Din acest moment pot să înceapă să facă înmatricularea și dotarea cu toate mijloacele necesare pentru a putea fi funcționale. Aici ma refer la aparatele de ticketing și la colantele care trebuie puse pe ele, după care o să le vedem în trafic”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea.

Cumpărarea de troleibuze face parte dintr-un program în valoare de peste 100 de milioane de euro, 98% din sumă fiind asigurată din bani europeni.

Acesta mai prevede achiziția a 24 de tramvaie. Tot prin intermediul acestui program au fost cumpărate deja 30 de autobuze electrice, care au și fost puse în circulație.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: