30 de autobuze noi circulă de astăzi la Cluj. Sunt dotate cu prize pentru încărcarea telefoanelor și cu motoare cu grad redus de poluare

Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca a pus de astăzi în circulație 30 de noi autobuze, dotate cu motoare Diesel Euro 6 și cu prize pentru încărcarea telefoanelor.

„Sunt autobuze Mercedes, sunt dotate cu motoare Euro 6, cu un grad redus de poluare, au o garanție de 5 ani sau 350.000 de kilometri. Costul unui asemenea autobuz este undeva la un milion de lei. Ele au o capacitate de 26 de locuri pe scaune, în total 104 călători. Au podea complet coborâtă, cu rampă pentru persoanele cu dizabilități, loc pentru fotoliile rulante, de asemenea un loc pentru mamele cu copii mici”, a declarat, pentru EBS Radio, Liviu Neag, directorul CTP Cluj-Napoca.

De asemenea, noile mijloace de transport în comun au un sistem de înclinare în stație, care permite accesul mai ușor al pasagerilor, dar și sistem video interior și exterior, sistem de informare a călătorilor, computer de bord, internet și prize pentru USB, care vor permite încărcarea dispozitivelor electronice.

Liviu Neag a precizat că autobuzele au fost cumpărate în urma unei licitații desfășurate în primăvară, care a vizat achiziționarea a 60 de autobuze. Celelalte 30 vor fi puse în circulație în următoarele două săptămâni.

 

Ne poți asculta și aici: