FOTO | S-au pus în circulație încă 30 de autobuze de ultimă generație la Cluj-Napoca

Încă 30 de autobuze Mercedes cu dotări de ultimă generație au fost puse astăzi în circulație la Cluj-Napoca. În total, pe străzile orașului circulă acum 75 de astfel de mașini.

„De astăzi, încă 30 autobuze Mercedes-Benz Conecto intră în circulație în municipiul Cluj-Napoca. În total, 75 de autobuze Mercedes noi circulă din 2018 în orașul nostru, parte din politica publică a municipalității clujene de susținere a transportului în comun cu autobuze de ultimă generație, după modelele de transport public din marile orașe europene”, anunță primarul Emil Boc, pe pagina sa de Facebook.

Autobuzele au 12 metri lungime, podea complet coborâtă, rampă pentru persoanele cu dizabilități și o capacitate de 104 călători, dintre care 26 pe scaune. De asemenea, noile mijloace de transport în comun au un sistem de înclinare în stație, care permite accesul mai ușor al pasagerilor, dar și sistem video interior și exterior, sistem de informare a călătorilor, computer de bord, internet și prize pentru USB, care vor permite încărcarea dispozitivelor electronice.

Prețul unui astfel de autobuz depășește un milion de lei, fără TVA, iar Primăria Cluj-Napoca a cumpărat 60 de astfel de mașini.

Tot în acest an, în Cluj-Napoca au fost puse în circulație 11 autobuze electrice Solaris.

Sursa foto: Facebook/Emil Boc

Ne poți asculta și aici: