31 de oameni fără adăpost din Cluj-Napoca au fost duși la centre sociale pentru a nu îngheța pe străzi

Polițiștii locali din Cluj-Napoca au depistat, în ultima săptămână, 31 de oameni fără adăpost, care au fost duși la centre sociale pentru a nu îngheța pe străzi, în condițiile în care temperaturile din municipiu au fost cuprinse între – 5 și – 16 grade.

Primarul Emil Boc a vizitat în urmă cu două zile centrele pentru adăpost ale primăriei. Foto: Facebook/Emil Boc

„Polițiștii locali au desfășurat în această săptămână mai multe acțiuni pentru a depista persoanele fără adăpost de pe raza municipiului Cluj-Napoca. În urma acțiunilor au fost identificate 31 persoane fără adăpost care au fost conduse la Centrul de Găzduire Temporară cu program permanent de pe strada Oașului și la Centrul Social de Urgență de pe strada Dragoș Vodă unde au fost predate lucrătorilor din cadrul Direcției de Asistență Socială și Medicală. Cele două centre pun la dispoziția persoanelor fără adăpost 110 locuri, care pot fi suplimentate cu până la 20 în caz de urgențe. De asemenea sunt asigurate două mese calde pe zi pentru acestea”, se arată într-un comunicat al Primăriei Cluj-Napoca.

Reprezentanții Poliției Locale Cluj-Napoca au precizat că din totalul celor 31 persoane depistate, s-a constatat că un număr de 18 sunt din alte localități cum ar fi Turda, Tîrgu Mureș, Iași, Alba Iulia, Ileanda-județul Sălaj, Piatra Neamț, Cămărașu.

Clujenii sunt rugați să contacteze dispeceratul Poliției locale în cazul în care văd persoane fără adăpost.

Ne poți asculta și aici: