Măsuri sporite de securitate la Festivalul Untold

Peste 3.200 de lucrători ai Ministerului Afacerilor Interne și 200 de polițiști locali vor asigura ordinea în cele patru zile de festival. Zilnic, aproximativ 400 de  jandarmi, 500 de polițiști, 150 de pompieri, 17 medici și 25 de voluntari SMURD vor fi în teren pentru siguranța participanților.

Față de anul trecut, va fi dublat și numărul polițiștilor în civil care vor patrula în perimetrul evenimentului. Forțele de ordine vor fi prezente atât în incinta festivalului, cât și în zonele aglomerate din oraș, în care vor ajunge turiștii.

În plus, în perimetrul în care se desfășoară festivalul vor fi amplasate mai multe puncte medicale pentru urgențe. În cazul apariției unor situații de urgență, opt ambulanțe și autospeciale pentru transport personal și victime multiple SMURD vor fi pregătite să intervină.

„Două autospeciale pentru intervenție la accidente colective și calamități, o autospecială CBRN și două autospeciale pentru stins incendii cu modul de descarcerare vor asigura intervenția rapidă în caz de necesitate. Pe timpul desfăşurării festivalului, un echipaj al Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I., cu un elicopter tip EC-135 cu FLIR (sistem de observare electro-optic pe timp de zi şi de noapte), va survola zona cu misiunea de a monitoriza şi transmite în timp real datele şi imaginile necesare pentru buna desfăşurare a acestui eveniment. De asemenea, elicopterul Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca, dotat cu 2 kit-uri medicale, la solitarea ISUJ Cluj, va fi prezent pe toată perioada festivalului Untold, astfel încât persoanele care au nevoie de intervenţie medicală să fie transportate în timp scurt pentru îngrijiri medicale”, se arată în comunicatul MAI.

Organizatorii estimează că peste 350.000 de persoane vor ajunge la Festivalul Untold în cele patru zile ale evenimentului.

 

Ne poți asculta și aici: