Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

400 de milioane de lei va fi valoarea contractului de operare și administrare a Centrului Integrat de Deșeuri de la Cluj

Consiliul Județean pregătește licitația pentru operarea și administrarea Centrului de Management Integrat al Deșeurilor, cea mai importantă investiție publică a județului din ultimii ani.

Contractul depășește ca valoare 400 de milioane de lei și prevede concesionarea serviciilor de operare a Centrului pe o perioadă de 10 ani.

Prima celulă a Centrului, unde urmează să ajungă deșeurile din tot județul, sortate în prealabil, este aproape gata.

„Ne dorim ca în luna aprilie, după ce vom face recepția și după ce vom obține avizele necesare, să putem da în funcțiune prima celulă din acest centru. De departe este cea mai mare investiție a Clujului, de peste 77 de milioane de euro. A fost cel mai complicat proiect pe care l-a derulat județul și atunci când oamenii vor vedea amploarea lui îmi vor da dreptate. Mă bucur că ne apropiem de final. Îmi doresc să punem capăt depozitării temporare, respectiv centrelor temporare care, din punct de vedere al mediului, poluează mult mai mult decât acest depozit, care este ecologic 100%”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Până la finalizarea licitației, Consiliul Județean va delega temporar operarea Centrului, astfel încât acesta să poată fi deschis imediat ce lucrările sunt gata.

Construcția lui este parte a Sistemului Inegrat de Management al Deșeurilor, un proiect în valoare de peste 330 de milioane de lei, din care aproximativ 160 de milioane de lei sunt bani europeni.

 

Ovidiu Cornea

 

Foto: Arhivă

 

Te-ar mai putea interesa

X
X
X