A fost stabilit prețul de colectare a deșeurilor pe care îl vor achita lunar clujenii din Turda, Câmpia-Turzii, Dej și comunele limitrofe

Licitația privind serviciile de colectare şi transport al deșeurilor municipale, pentru loturilor 2 și 3 din județul Cluj, a fost finalizată. Firma câștigătoare va asigura serviciile de salubritate pe o perioadă de 10 ani.

Licitația a fost derulată de Consiliul Județean, prin intermediul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Eco-Metropolitan Cluj. Aceasta a privit loturile 2 și 3, care cuprind municipiile Turda, Câmpia-Turzii și Dej, dar și 32 de comune situate în proximitatea acestora.

Firma care a câștigat a avut o ofertă de peste 139,5 milioane de lei pentru lotul 2 și de puțin peste 134 de milioane de lei pentru lotul 3.

Noile tarife pe care le vor achita în fiecare lună clujenii

Lotul 2: Turda – Câmpia Turzii
Mediul Urban/ persoană/ lună
– pentru colectarea deșeurilor deșeurilor reciclabile – 1,81 lei
– pentru colectarea deșeurilor reziduale- 3,76 lei

Mediul Rural/ persoană/ lună
– pentru colectarea deșeurilor reciclabile: 1,48 lei
– pentru colectarea deșeurilor reziduale: 2,61 lei

Lotul 3: Gherla -Dej
Mediul Urban/ persoană/ lună
– pentru colectarea deșeurilor reciclabile: 2,39 lei
– pentru colectarea deșeurilor reziduale: 5,03 lei
Mediul Rural/ persoană/ lună
– pentru colectarea deșeurilor reciclabile: 1,91 lei
– pentru colectarea deșeurilor reziduale: 3,15 lei

„Principala veste bună pentru locuitorii din aceste zone este că scade semnificativ prețul pe care îl au de achitat în schimbul acestui serviciu. Este un pas extrem de important pe care îl facem în direcția rezolvării pe termen lung a problemei deșeurilor în întreg județul”, a spus președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

În ceea ce privește licitația aferentă Lotului 1, care cuprinde zona Cluj-Napoca și zona Huedin, ofertele tehnice și financiare depuse sunt în etapa de evaluare.

 

Ne poți asculta și aici: