Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

75 de salvatori montani participă la Conferința Națională Salvamont care are loc la Valea Drăganului

Salvatori montani din cele 42 de structuri Salvamont din România se află în aceste zile la Valea Drăganului.

Începând de astăzi și până în 17 aprilie, aici se desfășoară cea de a 54-a ediție a Conferinței Naționale Salvamont.

Salvatorii vor discuta despre legislația în domeniul salvamont, dar vor avea loc expuneri privind noile metode și echipamente de intervenție și salvare montană.

Echipele salvamont-salvaspeo sunt singurele structuri care deţin personal atestat profesional pentru intervenţii în zona montană și în peșteri. Conform datelor Asociatiei Nationale a Salvatorilor Montani din România, în anul 2018, salvamontiștii din întreaga țară au fost solicitați să intervină la 5.919 acțiuni de salvare și de acordare a primului ajutor medical, acțiuni în care au fost salvate 7.066 de persoane.

Dintre aceste acțiuni, 3.790 de intervenții au avut loc în sezonul de iarnă, 3.144 pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă, 646 acțiuni în afara domeniilor schiabile, iar restul de 2.129 de acțiuni s-au înregistrat în sezonul de vară.

Conferința este organizată de Serviciul Public Judeţean Salvamont-Salvaspeo Cluj, împreună cu Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România și Asociația Salvamont Vlădeasa Cluj.

Sursa foto: Facebook/Salvamont Cluj

X
X
X